Osa suomen kielen wanhoista sanoista on kansalle täysin tuntemattomia, mutta sama pätee myös uusiin sanoihin, joille ei ole vielä keksitty hyviä suomalaisia vastineita. Kuten canceloida ja woke.
Eipä arvannut yrittäjä ja malli, nykyisin Australiassa asuva Sini Ariell sohaisevansa ampiaispesää, kun hän kirjoitti Instagramissa, että ihminen syntyy joko mieheksi tai naiseksi, ei muun sukupuoliseksi.
Nyt Sini Ariell kertoo EGORAZZIlle saaneensa jopa tappouhkauksia.
"Mä en enää jaksanut katsoa vierestä tätä menoa. Kun lapsemme syntyi, piti täyttää lomake, jossa ensimmäinen vaihtoehto lapsen sukupuolelle oli muunsukupuolinen".
Sini Ariell kertoo, että Sydneyssä on keijukoulu, jossa esimerkiksi on tyttö, joka haluaa olla kissa. Hänelle on oma hiekkalaatikko, jossa hän käy tekemässä tarpeensa. Tässä koulussa kukin lapsi saa olla mitä haluaa eikä kellään ole sukupuolta. Sinin mielestä Kaikki tällainen sekottaa lapsen pään ja on aika laittaa sille piste ja on aika ottaa maalaisjärki käyttöön.
Hyökkäysten kohteeksi joutunut nainen on tuohtunut myös ihmisten ja median vääristelystä.
"Mulla ei ole mitään transseksuaalisia tai homoja vastaan, kuten on tulkittu ja väitetty. Heitä on ystävissänikin. En ole vihapuhuja saati vihan lietsoja. Sanomaani on käännelty ja väännelty".
"DNA:n pohjalta ihminen on mies tai nainen, poika tai tyttö. Ei määrittelemätön tai muun sukupuolinen. Aikuiset tehkööt mitä lystäävät ja päättäköön kehoistaan mutta jätetään lapset tämän ulkopuolelle", itsekin silarit hankkinut Sini Ariell sanoo.
Sini sanoo kuulleensa ystävältään, että uimahallissa joku naiseksi pukeutunut mies oli mennyt naisten puolelle keimaileen ja esittelemään itseään:
Oli pessyt muniaan suihkussa ja istunut saunassa tyttöjen kanssa. Pitäisikö meidän hyväksyä sekin, että joku painonnostaja pukee hameen ja osallistuu naisten kisoihin ja voittaa ylivoimaisesti vain koska hän 'kokee' olevansa nainen?
Sini Ariell kysyy, että missä ovat naisten oikeudet ja ihmettelee miksi feministit hyväksyvät tämän kaiken.
"Minä en siis puhu tunteella vain faktoista. Jos haluaisin puhua tunnetasolla asioista, sanoisin, että "musta tuntuu tältä ja tältä". Nämä asiat eivät ole mielipiteitä vaan faktoja."
Sinin mielestä koko wokettaminen on sairasta, typerää ja pitkällä aikavälillä erittäin vahingollista tuleville sukupolville. Asioista ei saa puhua eikä ketään muita kuin woken kannattajia enää suvaita avoimessa keskustelussa.
"Kun kyseessä on omien lasteni kasvatus, niin minulle kuuluu oikeus päättää, millaista agendaa heille tarjotaan. Ja se ei ole wokeagendaa".
Sekin Sini Ariellia ottaa päähän, että suomalaisen wokekohun myötä hän menetti ainakin 45 000 euron (75 000 aussidollarin) edestä sopimuksia.
"Mulla oli tv-ohjelmadiili Suomeen. Nyt sieltä on ilmoitettu, että ohjelma ei toteudu. Koska minulle lyötiin mediassa tällainen leima!
Oli myös 4 000 euron edestä somediili, joka meni nyt ohi ja sitten vielä 2 000 US dollarin edestä muita sopimuksia, kun tilanne on äitynyt tällaiseksi", Sini Ariell sanoo.
Kompensoidakseen menetyksiä Sini Ariell on perustanut Onlyfans-tilin, jossa hän lupaa näyttää sellaista, mitä ei ole aiemmin näyttänyt. Takapuolestaan hän ei ole paljon kuvia julkaissut, joten tässä sitten yksi sellainen:
"Nyt, kun ei ole mitään menetettävää, voin vapaasti toteuttaa itseäni, sanoa, mitä haluan ja tuoda esille kaikki luonteenpiirteeni. Olen aina ollut tuhma ja räväkkä. Suomalaiset heteromiehet ovatkin tukeneet minua ja tsempanneet todella paljon jatkamaan woken vastaista taistelua", Sini Ariell lopettaa haastattelunsa EGORAZZIlle.
Vahvasti on alkanut myös hänen Onlyfans-uransa: ensimmäisen neljän päivän aikana hän oli kivunnut jo 10 prosentin suosituimpien Onlyfans-tilien joukkoon.
Melkoinen elleskapihan siitä kyllä tulikin. Tuntuu, että wokettajat vanguttoo canceloitua Siniä kuin äppöä.
Wanhan sanonnan mukaan mielipiteet ovat kuin persereikä: jokaisella on sellainen. Sanonnan syntymän aikaan, kun oman mielipiteensä halusi kaikelle kansalle kailottaa, se piti lähettää paikallisen sanomalehden mielipidetoimitukseen, jossa se sitten julkaistiin -- tai sitten ei.
Someaikana mielipiteistä tuli kuin hiuksia, jokaisella oli niitä lukematon määrä, ja jos yhdestä luopuikin, niin uusi tuli tilalle!
Wokeaikana on palattu persereikään: on vain yksi oikea mielipide, joten vaihtoehtoina on ummetus, tai tulla canceloiduksi.
Siksi monesta onkin tullut jurnake.
-EGORAZZI-